Trzy wyróżnienia zdobyli nasi uczniowie w XX Małopolskim Konkursie Szkół Gastronomicznych w Krakowie!
08.03.2019 r. Krakowie odbył się jubileuszowy XX Małopolski Konkurs Szkół Gastronomicznych. W tym roku hasłem przewodnim było „Kulinarne dziedzictwo”.
Naszą szkołę reprezentowali:
– w kategorii barman: Patrycja Piasecka – sporządziła napój „Falernum mango”,
– w kategorii cukiernik – zespół: Aleksandra Działek i Wiktoria Wojcieszko – wykonały ryżowo-kokosową tartę z owocami oraz czekoladowo-wiśniowy deser,
– w kategorii kelner – zespół: Bartłomiej Dańda i Aleksandra Wiertel nakryli stół i podawali zaproponowane potrawy,
– w kategorii kucharz – Wojciech Wąsik sporządził „Aromatyczną polędwiczkę z tradycyjną śliwką suską sechlońską, leśnym sosem, kuleczkami ziemniaczanymi w orzechach i glazurowaną marchewką”.
Praca naszych uczniów została doceniona podczas konkursu. W trzech kategoriach: barman, cukiernik i kelner – nasi reprezentanci otrzymali wyróżnienie! Dyrektor Szkoły Andrzej Ptasznik odebrał również nagrodę za udział naszej szkoły w każdej edycji tego konkursu!
Zespół cukierników wygrał dla uczniów Zespołu Szkół Gastronomicznych nr 2 darmowe szkolenia ufundowane przez właścicieli aplikacji „cookpad”. Scan wyróżnienia
Gratulujemy!