15 listopada 2017r. w Zespole Szkół Gastronomicznych nr 2 w Krakowie odbyły się kolejne warsztaty „Culinary Excellence”. Dwunastu uczniów pod czujnym okiem mistrzów kucharskich z firmy Accorhotels sporządzało wyszukane i smaczne potrawy.
Były to polędwiczki z dorsza w szynce parmeńskiej w sosie z ogórka kiszonego, policzki wieprzowe z pure z topinambura z sosem porto z młodymi szparagami, mus czekoladowy z lodami z kwaśnej śmietany na ziemi z ciasteczek czekoladowych . Głównym prowadzącym zajęcia z uczniami był ponownie pan Janusz Knapik – szef kuchni Hotelu „Nowotel Kraków City West” oraz pan Paweł Gąska, absolwenci naszej szkoły. Było to wspaniałe doświadczenie zawodowe dla młodzieży, mogli uczyć się od najlepszych.
Na podkreślenie zasługuje fakt, że firma Accorhotels dostarczyła wszystkie produkty do warsztatów bezpłatnie oraz zapewniła profesjonalną kadrę do prowadzenia zajęć. Opiekę nad młodzieżą sprawowała pani Ewa Konieczna – zastępca dyrektora szkoły.