Zespół Szkół Gastronomicznych nr 2 w Krakowie realizuje projekt unijny Centrum Kompetencji Zawodowych w branży turystyczno-gastronomicznej w Gminie Miejskiej Kraków- 2 edycja. W dniu dzisiejszym uczniowie przygotowali dania zasadnicze takie jak: „Polędwiczki wieprzowe w sosie serowo-grzybowym”, „Quiche cebulowo-serowa”, „Conchiglie alla parmigiana”. Poznali różne gatunków serów, z których powstała ciekawa kompozycja deski serów. Nie zabrakło również zakąsek i deserów: kulki z winogron, kuleczki z koziego sera, roladki z cukinii z serem, tiramisu i muffiny z ricottą. Potrawy były oryginalne, efektywne a nawet zaskakująco proste w sposobie sporządzania. Wszystkie potrawy były starannie wykonane i doprecyzowane.
Zapraszamy do galerii zdjęć.
p. prof. Beata Dziekan-Krawczyk
p. prof. Marta Musiałowska