Program Eliminacji Okręgowych
XXIII Olimpiady Wiedzy o Żywieniu i Żywności w dniu 11.01.2019 r.
Miejsce Eliminacji Okręgowych: Zespół Szkół Gastronomicznych nr 2 Kraków, ul. Zamoyskiego 6
- Przyjazd uczestników, od godz. 8.00 – 10.00
· Rejestracja i szatnia sale nr 3 i 2
· Kawiarenka dla przyjezdnych sala Restauracji „ Pokusa”.
- Spotkanie organizacyjne wszystkich uczestników w sali nr 22 godz. 10.15
- Eliminacje Okręgowe w salach 15,24, 25,27, 28 godz. 11.00 – 12.30
- W trakcie trwania eliminacji zapraszamy opiekunów młodzieży na godz. 11.00 do sali nr 14 na pokaz kulinarny przygotowany przez kucharzy Restauracji Wierzynek w Krakowie.
- Obiad – godz. 12.00 – 13.15 w szkolnej Restauracji „ Pokusa” oraz salach nr 1, 16 i 17.
- O godzinie 13.30 – wycieczka do Muzeum w Sukiennicach na wystawę „ Galeria Sztuki Polskiej XIX wieku”.
- 15.50 – wykład prof. dr hab. Józefa Korczaka „ Znaczenie technologii gastronomicznej w racjonalnym żywieniu człowieka” w wersji multimedialnej- sala 22
- Uroczyste zakończenie Eliminacji Okręgowych planowane jest na godz. 16.30 w sali nr 22. W uroczystości przewidziany jest udział Władz Krakowa, Kuratorium Oświaty w Krakowie, sponsorów nagród, Rady Rodziców, przedstawicieli Małopolskiego Stowarzyszenia Kucharzy i Cukierników.