Zajęcia praktyczne z przyszłymi cukiernikami dobiegły końca. Został jeszcze tylko egzamin:)
Na zajęciach uczymy sporządzania od podstaw tradycyjnych i nowoczesnych ciast, tortów i deserów! Uczestnicy kursu mają możliwość wykonać samodzielnie dekoracje z kremu maślanego, chantilly, czekolady, masy cukrowej, lukru królewskiego, papieru jadalnego i izomaltu… Każde zajęcia pozwalają na opanowanie nowych umiejętności i utrwalanie wcześniej nabytych.
Na ostatnich zajęciach postawiliśmy na zdrowe, nowoczesne i efektowne łakocie: tort musowy z owocową żelką, oblany polewą lustrzaną lub pokryty zamszem, udekorowany makaronikami i papierem jadalnym, monodesery, ciasta… Na pamiątkę uczestnicy wykonali również piernikową wizytówkę, na której napisali swoje imiona.
Kolejny kurs kwalifikacyjny już po wakacjach. Zapraszamy!