Krakowskie Zapusty – wielkie smażenie chrustu po raz trzeci – z udziałem naszej szkoły!
23.02.2020 r. po raz trzeci odbyły się „Krakowskie Zapusty” w „Starej Zajezdni” zorganizowane przez Miasto Kraków i Małopolską Organizację Turystyczną. Partnerami w tym przedsięwzięciu był m. in. Zespół Szkół Gastronomicznych nr 2 w Krakowie.
Przez cały dzień uczniowie klasy 1ag, 2b i 3a z mgr Grażyną Kumorek-Mastalerz oferowali Konsumentom tradycyjne faworki i róże karnawałowe smażone na wegetariańskim tłuszczu – oleju, ciasteczka wyśmienite wpisane na Listę Produktów Tradycyjnych, sernik i gorącą herbatę. Wszystkie produkty spakowane były w ekologiczne papierowe kartoniki i torebki. Promowanie naszej szkoły, tradycji kulinarnych w środowisku lokalnym i nasze zaangażowanie zostało docenione! Dyrektor Andrzej Ptasznik odebrał z rąk Pani Elżbiety Kantor – Dyrektor Wydziału Urzędu Miasta Krakowa ds. Turystyki specjalne Podziękowanie.
Podczas Krakowskich Zapustów mogliśmy również spróbować zdrową „kranowiankę”, schłodzoną i gazowaną oraz wyrobów znanych regionalnych wystawców.
Dziękujemy Organizatorom za możliwość wzięcia udziału w tak ważnym wydarzeniu kulinarnym!