16 czerwca 2023 r. 12 uczniów – kucharzy i cukierników przystąpiło do wspólnego gotowania. Tym razem na stół wjechał wszelaki drób i najwykwintniejsza wołowina. Z wielkim zaangażowaniem młodzież słuchała, gotowała i doprawiała.
Pierś z kaczki z ziemniakami peruwiańskimi, boczniakiem mikołajkowym i musem z moreli,
Skrzydełka w chrupiącej panierce z dipem ziołowo-czosnkowym,
Tatar wołowy z sosem holenderskim i chlebkiem naan,
Stek z polędwicy z grillowanymi warzywami i masłem ziołowym,
Podudzie w chrupiącej panierce na purée ze skorzonery, z sosem pomarańczowym, panna cottą ze szparaga i pianką z wina,
Terrina z kurczaka na purée kalafiorowym, z grillowaną cykorią, sosem winnym i oliwą z wędzonej słodkiej papryki,
Skomponowane potrawy były wyśmienite i pięknie podane na talerzach.
Nowa forma uczenia się to same korzyści: społeczne i zawodowe. Warsztaty przygotowali Uczniowie: Michał Świątkowski i Maciej Wróbel pod opieką kierownik warsztatu szkolnego Grażyny Kumorek-Mastalerz.
Dziękujemy Wszystkim za udział i zaangażowanie!