W dniach 11.10, 8.11. i 13.12.2016r. odbyła się w Zespole Szkół Gastronomicznych nr 2 w Krakowie trzecia edycja projektu kulinarnego „ Culinary Excellence”. Trzynastu uczniów pod opieką mistrzów kucharskich firmy Accorhotels sporządzało wyszukane desery i smaczne potrawy z mięsa.
Głównym prowadzącym był Pan Janusz Knapik szef kuchni Nowotelu Kraków City West. W czasie zajęć został przeprowadzony konkurs gastronomiczny. Pierwsze miejsce zajęła Wiktoria Bożek uczennica kl. IIac.
Nagroda w tym konkursie to udział w profesjonalnym szkoleniu kulinarnym zorganizowanym przez firmę w Nowotelu Kraków City West. Przeprowadzone warsztaty kulinarne to wspaniałe doświadczenie zawodowe dla uczniów naszej szkoły, mogli uczyć się od najlepszych. Należy zaznaczyć, że firma Accorhotels zapewniła bezpłatnie wszystkie produkty na zajęcia oraz profesjonalną kadrę. 27 stycznia 2017r. odbyło się uroczyste podsumowanie zajęć i wręczenie pamiątkowych dyplomów. W uroczystości wzięli udział Pan Dyrektor Szkoły Henryk Hołysz, Pan Janusz Knapik oraz Ewa Konieczna-opiekun grupy.