WYKAZ PODRĘCZNIKÓW, MATERIAŁÓW EDUKACYJNYCH I ĆWICZENIOWYCH
TECHNIKUM GASTRONOMICZNE nr 11
Klasa pierwsza
Rok szkolny 2022/2023
Przedmiot | Podręczniki | Materiały edukacyjne i ćwiczeniowe |
Wydawnictwo | Nr w wykazie MEN | ||
Autor | Tytuł | |||||
KSZTAŁCENIE OGÓLNE | ||||||
Język polski |
Katarzyna Budna, Beata Kapela-Bagińska, Jolanta Manthey, Jarosław Zaporowicz, Tomasz Zieliński, Ewa Prylińska, Cecylia Ratajczak | „Sztuka wyrazu” podręcznik do liceum i technikum. Część 1. Starożytność, średniowiecze. |
——————————- |
Gdańskie Wydawnictwo Oświatowe sp. z o.o. sp. K. | 1022/1/2019 | |
Język angielski | Jane Hudson, Weronika Sałandyk | Life Vision A2/B1 | Life Vision. A2/B1. Workbook. Helen Halliwell Thomas Johannsen | Oxford University Press Polska Sp. z o.o. | 1130/2/ | |
Język niemiecki | Podręcznik zostanie podany we wrześniu po teście diagnostycznym. | |||||
Język hiszpański | Jaime Corpas, Eva García, Agustín Garmendia | Aula nueva 1. Język hiszpański. Podręcznik do liceum i technikum -zakres podstawowy. | Aula nueva 1. Język hiszpański. Zeszyt ćwiczeń. Liceum i technikum. | Klett Polska sp. Z o.o. | 1058/1/2019 | |
Plastyka | Marta Ipczyńska, Natalia Mrozkowiak | Spotkania ze sztuką. Podręcznik do plastyki dla liceum ogólnokształcącego i technikum. |
——————————– |
Nowa Era Spółka z o.o. | 1009/2019 | |
Historia | Michał Norbert Faszcza, Radosław Lolo, Krzysztof Wiśniewski | Historia. Podręcznik. Liceum i technikum. Zakres podstawowy. NOWA EDYCJA |
——————————– |
Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne S.A. | 1147/1/2022 | |
Geografia (zakres podstawowy) – tylko dla klas uczących się biologii lub chemii w zakresie rozszerzonym. | Roman Malarz, Marek Więckowski | Oblicza geografii 1. Podręcznik dla liceum ogólnokształcącego i technikum. Zakres podstawowy. | Katarzyna Maciążek „Oblicza geografii 1. Karty pracy ucznia dla liceum ogólnokształcącego i technikum, zakres podstawowy.
Atlas geograficzny dla liceum i technikum (dla szkoły ponadpodstawowej). Praca zbiorowa. |
Nowa Era Spółka z o.o. | 983/1/2019 | |
Geografia (zakres rozszerzony) – tylko dla klas z rozszerzoną geografią | Roman Malarz, Marek Więckowski, Paweł Kroh | Oblicza geografii 1. Podręcznik dla liceum ogólnokształcącego i technikum. Zakres rozszerzony. | Dorota Burczyk, Violetta Feliniak, Bogusława Marczewska, Sebastian Ropel, Józef Soja
„Oblicza geografii 1 – Maturalne karty pracy dla liceum i technikum.
Atlas geograficzny dla liceum i technikum (dla szkoły ponadpodstawowej). Praca zbiorowa. |
Nowa Era Spółka z o.o. | 973/1/2019 | |
Biologia (zakres podstawowy) – tylko dla klas uczących się geografii lub chemii w zakresie rozszerzonym. | Anna Helmin, Jolanta Holeczek | Biologia na czasie 1. Podręcznik dla liceum ogólnokształcącego i technikum. Zakres podstawowy |
——————————– |
Nowa Era Spółka z o.o. | 1006/1/2019 | |
Biologia (zakres rozszerzony) – tylko dla klas z rozszerzoną biologią | Marek Guzik, Ryszard Kozik, Renata Matuszewska, Władysław Zamachowski | Biologia na czasie 1. Podręcznik dla liceum ogólnokształcącego i technikum. Zakres rozszerzony |
——————————– |
Nowa Era Spółka z o.o. | 1010/1/2019 | |
Chemia (zakres podstawowy) – tylko dla klas uczących się biologii lub geografii w zakresie rozszerzonym. | Romuald Hassa, Aleksandra Mrzigod, Janusz Mrzigod | To jest chemia. Część 1. Chemia ogólna i nieorganiczna. Podręcznik dla liceum ogólnokształcącego i technikum. Zakres podstawowy |
——————————–
|
Nowa Era Spółka z o.o. |
994/1/2019 |
|
Chemia (zakres rozszerzony) – tylko dla klasy uczącej się w zawodzie: technik technologii żywności | Maria Litwin, Szarota Styka-Wlazło, Joanna Szymońska | To jest chemia. Część 1. Chemia ogólna i nieorganiczna. Podręcznik dla liceum ogólnokształcącego i technikum. Zakres rozszerzony | Karol Dudek-Różycki, Elżbieta Megiel, Michał Płotek, Grażyna Świderska, Tomasz Wichur
To jest chemia 1 Maturalne karty pracy z kartami laboratoryjnymi dla liceum ogólnokształcącego i technikum. Chemia ogólna i nieorganiczna. Zakres rozszerzony. Stanisław Banaszkiewicz, Karol Dudek-Różycki, Kinga Gnerowicz-Siudak, Magdalena Kołodziejska, Elżbieta Megiel, Michał Płotek, Grażyna Świderska, Tomasz Wichur To jest chemia Zbiór zadań dla liceum ogólnokształcącego i technikum. Zakres rozszerzony |
Nowa Era Spółka z o.o. | 991/1/2019 | |
Fizyka | Marcin Braun, Weronika Śliwa | Odkryć fizykę. Podręcznik dla klasy 1 liceum ogólnokształcącego i technikum. Zakres podstawowy. Część 1. |
——————————– |
Nowa Era Spółka z o.o. | 1001/1/2019 | |
Matematyka | Wojciech Babiański, Lech Chańko, Dorota Ponczek, Karolina Wej | Matematyka 1. Podręcznik dla klasy 1 liceum ogólnokształcącego i technikum. Zakres podstawowy |
——————————- |
Nowa Era Spółka z o.o. | 971/1/2019 | |
Informatyka | Janusz Mazur, Paweł Perekietka, Zbigniew Talaga, Janusz S. Wierzbicki | Informatyka na czasie 1. Podręcznik dla liceum ogólnokształcącego i technikum. Zakres podstawowy |
——————————– |
Nowa Era Spółka z o.o. | 990/1/2019 | |
Edukacja dla bezpieczeństwa | Barbara Boniek, Andrzej Kruczyński | Edukacja dla bezpieczeństwa. Zakres podstawowy. | Zeszyt ćwiczeń. | Wydawnictwo Pedagogiczne OPERON Sp. z o.o. | 1007/2019 | |
Religia | ks. Tadeusz Panuś
ks. Andrzej Kielian dr Ewelina Maniecka |
U źródeł wolności |
——————————– |
Wydawnictwo św. Stanisława BM | AZ-4-01/18 | |
KSZTAŁCENIE ZAWODOWE | ||||||
Zawód: technik żywienia i usług gastronomicznych | ||||||
Bezpieczeństwo i higiena pracy | Marzanna Zienkiewicz | Sporządzanie potraw i napojów. Cz.1. |
———————————- |
Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne S.A. | 2018 | |
Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem | Małgorzata Konarzewska | Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem. | ——————————— | Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne S.A. | 69/2013 wydanie VI zmienione 2019 | |
Zawód: technik usług kelnerskich | ||||||
Bezpieczeństwo i higiena pracy | Marzanna Zienkiewicz | Sporządzanie potraw i napojów. Cz.1. |
——————————— |
Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne S.A. | 2018 | |
Język angielski zawodowy | Virgina Evans, Jenny Dooley, Ryan Hallum | Career Paths. Food Service Industries. | ——————————– | Express Publishing. | ||
Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem | Małgorzata Konarzewska | Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem. | ——————————– | Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne S.A. | 69/2013 wydanie VI zmienione 2019 | |
Obsługa konsumenta z elementami barmaństwa | Renata Szajna
Danuta Ławniczak |
Obsługa kelnerska cz.1 | ——————————– | Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne S.A | 84/2013 | |
Zawód: technik technologii żywności | ||||||
Bezpieczeństwo i higiena pracy | Katarzyna Kocierz | Technika w produkcji cukierniczej. Wyroby cukiernicze. Podręcznik do nauki zawodu cukiernik, technik technologii żywności. Tom I. | ——————————- | Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne S.A | Nr dopuszczenia MEN: 2013 | |
Technologia produkcji cukierniczej z towaroznawstwem | Magdalena Kaźmierczak | Technologie produkcji cukierniczej. Wyroby cukiernicze. Tom II. Część 1 i 2. | ——————————- | Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne S.A | Nr dopuszczenia MEN: 2013 | |
Do pobrania ⇓
klasa 1 – Technikum Gastronomiczne
WYKAZ PODRĘCZNIKÓW, MATERIAŁÓW EDUKACYJNYCH I ĆWICZENIOWYCH
BRANŻOWA SZKOŁA I STOPNIA nr 10
Klasa pierwsza
Rok szkolny 2022/2023
Przedmiot | Podręczniki | Materiały edukacyjne i ćwiczeniowe |
Wydawnictwo | Nr w wykazie MEN | ||
Autor | Tytuł | |||||
KSZTAŁCENIE OGÓLNE | ||||||
Język polski | Joanna Ginter
Anna Klimowicz |
To się czyta! Podręcznik do języka polskiego dla branżowej szkoły I stopnia. Klasa pierwsza. | ———————— | Nowa Era Spółka z o.o | 1025/1/2019 | |
Język angielski | Carla Leonard | Life Vision Elementary A1/A2 | Helen Halliwell
Life Vision Elementary A1/A2 |
Oxford | 1130/1/2022 | |
Historia | Mirosław Ustrzycki, Janusz Ustrzycki | Historia 1. Podręcznik dla branżowej szkoły I stopnia |
————————- |
Wydawnictwo Pedagogiczne OPERON Sp. z o.o. | 1078/1/2019 | |
Podstawy przedsiębiorczości | Zbigniew Makieła i Tomasz Rachwał | Krok w przedsiębiorczość. Podręcznik do podstaw przedsiębiorczości dla szkół ponadpodstawowych. | ———————- | Nowa Era Spółka z o.o. | 1039/2020/z1 | |
Biologia | Anna Helmin
Jolanta Holeczek |
Biologia na czasie 1. Podręcznik dla liceum ogólnokształcącego i technikum. Zakres podstawowy |
———————— |
Nowa Era Spółka z o.o. | 1006/1/2019 | |
Chemia – przedmiot realizowany w klasie kucharz i cukiernik | Artur Sikorski | Chemia 1. Podręcznik dla branżowej szkoły I stopnia. |
————————- |
Wydawnictwo Pedagogiczne OPERON Sp. z o.o. | 1080/2019 | |
Geografia – przedmiot realizowany tylko w klasie kelner | Sławomir Kurek | Geografia 1. Podręcznik dla szkoły branżowej 1 stopnia. | Geografia – zeszyt ćwiczeń 1. Szkoły branżowe 1 stopnia. | Wydawnictwo Pedagogiczne OPERON Sp. z o.o. | 1110/1/2020 | |
Matematyka | Adam i Anna Konstantynowicz, Małgorzata Pająk | Matematyka. Podręcznik dla szkoły branżowej I stopnia. |
———————– |
Wydawnictwo Pedagogiczne OPERON Sp. z o.o | 1074/1/2019 | |
Informatyka | Wojciech Hermanowski | Informatyka. Podręcznik dla branżowej szkoły I stopnia |
———————— |
Wydawnictwo Pedagogiczne OPERON Sp. z o.o. | 1057/2019 | |
Edukacja dla bezpieczeństwa | Barbara Boniek
Andrzej Kruczyński |
Edukacja dla bezpieczeństwa. Zakres podstawowy. | Zeszyt ćwiczeń. | Wydawnictwo Pedagogiczne OPERON Sp. z o.o | 1007/2019 | |
Religia | T. Panuś, A. Kieljan | „W mocy wiary” | ——————— | |||
KSZTAŁCENIE ZAWODOWE | ||||||
Zawód: KUCHARZ | ||||||
Bezpieczeństwo i higiena pracy |
Marzanna Zienkiewicz | Sporządzanie potraw i napojów. Cz.1. | ———————— | Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne S.A. | 2018 | |
Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem |
Małgorzata Konarzewska | Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem. |
———————— | Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne S.A | 69/2013 wydanie VI zmienione 2019 | |
Zawód: CUKIERNIK | ||||||
Bezpieczeństwo i higiena pracy |
Katarzyna Kocierz | Technika w produkcji cukierniczej. Wyroby cukiernicze. Podręcznik do nauki zawodu cukiernik. TOM I. | ———————— | Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne S.A. | 2013 | |
Technologia produkcji cukierniczej z towaroznawstwem |
Magdalena Kaźmierczak | Wyroby cukiernicze. Tom 2. Technologia produkcji cukierniczej cz.1 i cz.2. |
———————— | Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne S.A. | 54/2013 | |
Zawód: KELNER | ||||||
Bezpieczeństwo i higiena pracy |
Marzanna Zienkiewicz | Sporządzanie potraw i napojów. Cz.1. | ———————— | Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne S.A. | 2018 | |
Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem |
Małgorzata Konarzewska | Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem. |
———————— | Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne S.A | 69/2013 wydanie VI zmienione 2019 | |
Obsługa konsumenta | Renata Szajna
Danuta Ławniczak |
Obsługa kelnerska cz.1 i cz.2. | ————————- | Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne S.A | 84/2013 | |
Do pobrania ⇓
klasa 1 – Branżowa Szkoła 1 stopnia
Szkoła Branżowa II stopnia nr 3 semestr pierwszy
Podręczniki zostaną podane przez nauczycieli w pierwszym tygodniu września.