Kurs gastronomiczny w ramach projektu Centrum Kompetencji Zawodowych w Gminie Miejskiej Kraków.
Zespół Szkół Gastronomicznych nr 2 w Krakowie realizuje projekt unijny Centrum Kompetencji Zawodowych w branży turystyczno-gastronomicznej w Gminie Miejskiej Kraków- 2 edycja.
Pierwsze zajęcia już za nami do tej pory realizowaliśmy takie zagadnienia jak:
Kuchnia zimna, najnowsze trendy FINGER FOOD
Desery bankietowe i ich dekoracja
Nasi uczniowie chętnie uczestniczą w kursie, zgłębiają sztukę kulinarną z którą nie zetkną się podczas zajęć praktycznych czy pracowni gastronomicznej. Po pierwszych zajęciach możemy stwierdzić, że nasza młodzież jest uzdolniona (w kursie gastronomicznym biorą również udział uczniowie, kształcący się w zawodzie cukiernika). Budujący jest fakt jak młodzież z dumą fotografuje swoje potrawy i desery, czy zabiera do domu w celu pokazania Rodzicom. Przed nami kolejne zmagania z ciekawym asortymentem potraw i nie tylko.
Beata Dziekan- Krawczyk, Marta Musiałowska
Zapraszamy do obejrzenia zdjęć.