Wyróżnienie w V Międzynarodowym Konkursie Kulinarnym „Smak Gościnności” 2019
Drużyna Zespołu Szkół Gastronomicznych nr 2: Izabella Święszek i Jan Siwek startowali w V Międzynarodowym Konkursie Kulinarnym „Smak Gościnności”. Obowiązkowym składnikiem w tegorocznej edycji była tradycyjna śliwka suska sechlońska.
Sporządzali zakąskę:
„Śledzia marynowanego w śliwowicy i pigwie, z piernikiem na powidle z suskiej sechlońskiej, dekorowanego żelem z koziego mleka z szafranem i kwiatem nasturcji”
Oraz danie główne:
„Kaczkę z powidłem z suskiej sechlońskiej, popcornem z kaszy gryczanej, gołąbkiem z rydzami i suską sechlońską, sosem z bryndzy, knedlem z suską sechlońską w słodkiej panierce”.
Pomysł, wiedz, praca i aranżacja naszych uczniów przygotowanych przez mgr Annę Kuć została doceniona przez Jury. Nasza drużyna zdobyła wyróżnienie!
Gratulujemy!