Tydzień Zawodowców w szkolnej restauracji „Pokusa”!
Podczas Tygodnia Zawodowców w szkolnej restauracji „Pokusa” prezentowaliśmy ozdoby
z kursów karmelarstwa i carvingu. Sporządzaliśmy drobne zakąski i desery. Nie zabrakło oczywiście ciasteczek „wyśmienitych” wpisanych na Listę Produktów Tradycyjnych. Pokazaliśmy też aranżacje stołów na różne okazje. Kandydaci mogli zobaczyć podczas pracy i pokazów uczniów klasy I c, II b i II c. Opowiadaliśmy o działalności restauracji i przyjętej formie kształcenia zawodowego w Warsztacie Szkolnym. Zachęcaliśmy również uczniów klas trzecich gimnazjum i ósmych szkoły podstawowej do odwiedzenia naszego stoiska nr T10 w hali EXPO podczas Festiwalu Zawodów 21-23.03.2019 roku. Tu będą mogli zobaczyć znacznie szerszy i rzeczywisty obraz możliwości naszych uczniów i nauczycieli.