„Małopolskie ryby na wiosennym stole”
1 marca 2008 roku
I miejsce
zajęła drużyna z Zespołu Szkół Gastronomicznych Nr 2 w Krakowie w składzie:
Oliwia Prusak i Michał Hajdus
II miejsce
zajęła drużyna z Zespołu Szkół Nr 1 im. Komisji Edukacji Narodowej w Nowym Sączu w składzie:
Jakub Broniszewski i Łukasz Śmigowski
III miejsce
zajęła drużyna z Zespołu Szkół Gastronomicznych Nr 1 w Krakowie w składzie:
Agnieszka Herman i Tomasz Jeziorek
Nagroda specjalna:
Oliwia Prusak z Zespołu Szkół Gastronomicznych Nr 2 w Krakowie otrzymała specjalne wyróżnienie przyznane przez redakcję portalu www.potrawyregionalne.pl „Anioła Potraw Regionalnych” za anielski wygląd stołu „Zwiastun wiosny”
„Anioł Potraw Regionalnych”
za: anielski smak karpia po zatorsku z grzankami z obwarzanka krakowskiego trafił do rąk
Tomasza Jeziorka z Zespołu Szkół Gastronomicznych Nr 1 w Krakowie
Patronat honorowy
Jerzy Miller — Wojewoda Małopolski
Marek Nawara — Marszałek Województwa Małopolskiego
Jacek Majchrowski — Prezydent Miasta Krakowa
Józef Rostworowski — Małopolski Kurator Oświaty
Sponsorzy:
[su_custom_gallery source=”media: 2295,2280,2279,2286,2298,2297,2296,2294,2293,2292,2291,2290,2299,2289,2288,2287,2285,2284,2283,2282,2281″ limit=”29″ width=”110″ height=”65″ title=”never”]