TORTY I MAZURKI- PRODUKCJA I DEKOROWANIE
Zespół Szkół Gastronomicznych nr 2 w Krakowie realizuje projekt unijny Centrum Kompetencji Zawodowych w branży turystyczno-gastronomicznej w Gminie Miejskiej Kraków- 2 edycja. W dniu dzisiejszym 11.01 nasze zajęcia zakończyliśmy słodkim akcentem, kursanci sporządzali torty i mazurki, które misternie dekorowali np.: „Tort – malinowa chmurka”, „Mazurek makowy”, „Mazurek kajmakowy” i „Mazurek orzechowy”. Torty i mazurki należą do wyrobów wykwintnych są one bardzo zróżnicowane pod względem rodzaju ciast służących do ich wypieków, jak również rodzaju nadzienia i sposobu dekoracji.
I tak kurs gastronomiczny dobiegł końca w miłej i przyjaznej atmosferze. Dziękujemy naszym kursantom i czekamy na kolejnych uczestników!
Pani prof. Beata Dziekan- Krawczyk
Pani prof. Marta Musiałowska